Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Menopoz döneminde cildinizi ihmal etmeyin

Menopoz dönemi ile birlikte kadınlarda bazı cilt değşiklikleri de ortaya çıkıyor. Bu dönemdeki cilt değişiklikleri ve bakımı ile ilgili bilgileri İstanbul Cerrahi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Günnur Onarslan Pedersen veriyor. Cildin yaşlanması iç ve dış faktörlerle oluşur. Cilt, yaşlanmayla birlikte en belirgin değişiklikleri gösteren organdır. Cildi olumsuz etkileyen dış faktörler arasında güneş ışınları, çevre kirliliği, kötü beslenme ve sigara sayılabilir.

SİGARA CİLDİ BOZUYOR
Kadınlar yaşamlarının en azından 20 yılını menopozda yani başka bir deyişle hormonal eksikliklerle geçirir. Kadınlarda östrojen, progesteron eksikliği ve yaşla birlikte büyüme hormonu, melatonin gibi diğer hormonlarda da bariz azalma olur. Hormonal eksikliklerle birlikte ciltte de birçok belirgin değişiklikler ortaya çıkar. Bu nedenle östrojen ve progesteron eksikliğinde deri ve mukozalar (göz, ağız, vajina gibi) kurur, dolaşımında yavaşlaması nedeniyle beslenme azalır ve cilt soluk görünür. Alın, dudak çevresi, göz kenarları, hatta ayak altı ve avuç içlerinde kırışıklıklar oluşur. Cilt incelir ve yavaş yavaş elastikliğini kaybederek sarkmaya başlar. Cilt kuruluğu sırtta ve eklemler etrafında çok belirgindir ve rahatsız edici kaşıntılara sebep olabilir. Bu şikayetler kuru ortamlarda ve kış aylarında belirgin artış gösterir. Kuruluğa bağlı olarak vajinal dokuda yanma ve kaşıntı görülür. Yapılan çalışmalar sigaranın hücre yaşlanmasını arttırdığını göstermektedir.

NELER YAPILMALI?
Yüz: Kişinin cilt tipine uygun bir nemlendirici sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılmalıdır.
Vücut ve vajina: Cildi kurutan temizleyicilerden kaçınılmalı ve hemen banyodan sonra nemlendiriciler uygulanmalıdır. Vajina kuruluğu için ilave olarak doktorun önereceği hormon ihtiva eden kremler uygulanabilir.
Güneşten koruma da çok önemlidir, günlük 15 faktörlük bir güneş koruyucusu gerekir.
IPL veya lazer ile cilt yenileme tedavileri de olumlu sonuçlar vermektedir.
Botoks uygulamaları, kırışıklıklar içine dolgu enjeksiyonu ve mezoterapi de diğer tedavi seçeneklerindendir.

0 yorum: