Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sivilceler (Akne)

Sivilceler aslında cilt problemi değildirler.Vücudumuzun her yerinde bulunan minik yağ guddeleri bazen kalıtsal bazen de ilaç kullanımların dolayı deriyağı üretimi artar deri gözeneklerini tıkar.Bu sebeble deri bakteri enfeksiyon ve cerahate yol açabilir. Beyaz noktalar kıl keseciklerinin zarlarını yırtarak deriyağının, ölü hücrelerin ve bakterin istila etmesine izin verdiğinde sivilce oluşur.

Derideki yağını temizlemek için nazikçe sabunla yıkayın. Stresden kaçın vede sivilceleri sıkmayın oynamayın yada koparmayın.Güneşde çok kalmayın ve güneş yağı kullanmayı.Çok dar giysiler giymeyin yüzünüzü sürekli ellemeyin çünkü bu iltihabı artırır.Yağlı makyaj malzemeleri ve kortizonlu ilaç kullanmayın.