Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Göz çevresi bakımı nasıl yapılır

Göz çevresi bakımı nasıl yapılır

Göz çevresi, derinin en ince, hassas ve yağdan yoksun olduğu noktadır. Üstelik, bu bölgede, çok yoğun biçimde hareket eden pek çok kas vardır: Düşünün bir kez; gözkapakları günde 10.000 kez açılıp kapanırlar. Tek dayanakları, gözü çevreleyen kemiklerdir. Gözkapağı ve kirpiklerin altında ve üstünde yeralan yağ tabakaları da koruyucu filtre görürler.

1-Göz çevresindeki yağ fazlaysa, gözaltlarında yağ torbacıkları oluşur. Sakın bunları sıkmaya kalkmayın. Güvenilir bir dermatoloğa başvurun. Yağ içeren göz temizleyicilerden uzak durmayı da unutmayın.
2-Gözlerin yaşarması, yabancı maddelere ve toza karşı, gözün savunma mekanızmasıdır. Gözün fazlaca yaşardığı durumlarda, rahatsızlık, buna neden olan maddenin uzaklaştırılmasıyla geçer.
3- Eer sigara içiyorsanız, ortamı sık sık havalndırın, uzun sure, elinizde sigara, bir odada kapalı kalmazsanız, gözlerinize büyük iyilik etmiş olursunuz.
4-Gözünüze temas eden tüm cisimler (kontakt lens, göz kalemi, kozmetikler) mikropsuz olmalıdır. Uygulama sırasında, ellerin temiz ve dezenfekte edilmiş olması ve tüm kozmetiklerin kapaklarının kullanım sonrasında sıkıca kapatılması gerekir.
5-Göz temizliği asla ihmal edilmemesi gereken bir işlemdir. Ancak, göz kaslarını tahriş edebilecek sabun ve temizleyiciler kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu amaçla, göze özel temizleyiciler geliştirilmiştir. Sıvı temizleyiciler gençler için, nemlendirici mineral yağlar içerenlerse daha olgun ciltler içindir.
6-Göz çevresi nemlendiricileri, yağsız olup, nemlendirici ve besleyici maddeler içermelerinin yanında koruyucu bir zar oluştururlar.
7-Yorgun ve kızarık gözlere en azından 15 dakika ayırabilirsiniz. Taze papatya çayı ile yapacağınız göz banyosu onlara iyi gelecektir. Bunun için, bir fincan kaynamış suya, bir çay kaşığı bitki ilave edin.