Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Karpuz diyetiyle zayıflayın

Serinletiyor, susuzluğu gideriyor ve düşük kalori içeriyor... Bir haftada bir beden küçülmek istiyorsanız, karpuz diyetini uygulamanın tam zamanı. Günde iki öğün karpuz yiyerek, dengeli ve doyurucu bir diyetle zayıflamanın keyfine varın. Üstelik karpuz, vücudunuzun su tutmasını önleyerek selülit oluşumunu da engelliyor.

Sıcak havalarda terle birlikte vücuttan atılan su ve mineral kaybını karşılamak için bol bol karpuz yiyin. Yüzde 95?i su olduğu için hem vücudun su kaybını karşılıyor, hem de susuzluğu gideriyor. İdrar söktürücü özelliği ile vücutta biriken toksinlerin atılımını kolaylaştırıyor. Karpuz ayrıca kilo vermek isteyenler için de ideal bir meyve. Tatlı bir lezzeti var ama içerdiği şeker miktarı 100 gramında sadece 3.7 gr. Yağdan yoksun, kalori açısından ise hayli fakir bir meyve. Yaklaşık 300 gramlık bir dilimin kalorisi sadece 45. Karpuzu diğer meyvelerle karşılaştırdığımızda ortaya ilginç kalori miktarları çıkıyor. Örneğin; 2 incirin kalorisi 90 iken küçük bir salkım üzümünki 80 kaloriye ulaşıyor.

Karpuzun bir diğer özelliği de vücudun su tutmasını önleyerek selülit oluşumunu engellemesi. Formunu korumak ya da kilo vermek isteyenler karpuzu sofralarından eksik etmemeli.

Çok zengin bir meyve
Bol su içermesi ve vücudu inceltici özelliklere sahip olması karpuzun besinsel değerlerden yoksun olduğu anlamına gelmiyor. Aksine sağlığımız için gerçek bir nimet. 100 gramında 37 mcg A vitamini, 10 mg C vitamini ve 280 mg potasyum bulunuyor. A vitamini sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Sıcakta terle birlikte vücuttan atılan potasyum kaybı nedeniyle ortaya çıkan tansiyon düzensizliğini içeriğindeki potasyum minerali ile dengeliyor. Ayrıca son yıllarda kansere karşı etken bir madde olduğu kanıtlanan likopen içeriyor. 100 gramında tam 4 mg likopen bulunuyor. Doğadaki dört yüz karoten (vücutta A vitaminine dönüşüyor) maddesinden biri olan likopen, en çok kırmızı renkli meyve ve sebzelerin içeriğinde var. Bilim adamlarına göre bu antioksidan etkili madde, yaşlanmaya ve kansere karşı çok önemli bir etken. Meyvedeki kırmızı renk ne kadar yoğun olursa likopen maddesi o denli çok demektir. Tıpkı önleyici bir ilaç gibi likopen, prostat ve mide kanseri riskini en aza indirgiyor, gözleri koruyor özellikle de retinanın dış etkenlerden kaynaklanan harabiyetini önlüyor ve kanın damarlarda dolaşımını hızlandırıyor.

Fedakârlık yapmadan zayıflayın
Avrupalı diyet uzmanlarının 'The last minute diet' (son dakika diyeti) olarak adlandırdıkları karpuz diyetini evde, işte ve tatilde çok rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Böylece formunuzu tatilde de korumuş olursunuz.
Günde üç ana öğün ve iki ara öğünden oluşan diyette yok yok... Pizza, ekmek, makarna. Yeter ki verilen miktarı aşmayın. Diyetin başrolündeki karpuzu meyve suyu ve meyve salatası olarak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Hem doyurucu, hem susuzluğu giderici, hem de sağlıklı. Vücudun tüm gereksinimlerini karşılayacak kadar zengin bir diyet programı. Yeterli miktarda karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller içeriyor.
Üstelik 1 haftalık uygulama ile 2 kilo verip bir beden küçülebilirsiniz. Günlük kalori miktarı sadece 1300-1400. Hafif yemeklerden oluşan bu diyette şişkinlik gibi sorunlarınız ortadan kalkacak, kendinizi daha hafif ve daha zinde hissedeceksiniz.
Diyeti uygularken miktarlara harfiyen uyun. Yemek ve salatalarda sadece zeytinyağı kullanın. Günde 10 gr zeytinyağı tüketebilirsiniz. Beyaz ve kepekli sandviçleri değişimli olarak kullanın. Günde 60 gr ekmek yiyin. Her gün en az sekiz bardak su için. Şeftali ve kırmızı eriği kayısı ile değişimli olarak yiyin. Karışık salatalara mutlaka domates, yeşil salata ve havuç ilave edin.


Karpuz diyetiyle 7 günde 1 beden incelin...
Mayonuzu valizinize yerleştirdiniz bile. Bir hafta sonra tatile çıkacaksınız ama halâ 1-2 kilo fazlalığınız var. İşte herkese ve her yaşa uygun bir diyet.
Bir hafta boyunca aynen uygulayın ve günde
1300-1400 kalori alarak
fazla kilolara veda edin.