Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Yüz Güzelliğinize Dikkat Edin


Yüz Güzelliğinize Dikkat Edin!

Yüzünüz kadar tüm bedeniniz de düzenli bakım ister... Kadife yumuşaklığında bir cilt için öncelikle ona değer vermelisiniz.
Hemen tüm kadınlar, öncelikle yüz güzelliğini ön plana çıkarmayı tercih ediyor. Bu nedenle yüz bakımı için, vücut veya saç bakımlarına oranla biraz daha zaman ayırıyorlar. Yüz bakımının ilk adımı, cilt temizliğiyle başlıyor. İster makyajlı olun, ister makyajsız, cildinizi düzenli olarak her gün temizlemeniz gerekiyor. Bunun için sabahları kalktıktan sonra rutin yüz temizliğinize başlayabilirsiniz. Cildi arındırma metodları arasında, peeling ve yüz maskeleri de yer alıyor. Ancak bunları ihtiyacınıza göre haftada bir kez uygulamanız, uygulamadan önce bunların cildinize uygun olup olmadığını uzmanlara danışarak tespit etmeniz öneriliyor.
Orta Yaşlarda Daha Özen Gösterin!
Günümüzde kadınların ortalama yüzde 20-30'u ayda bir kez derinlemesine yüz temizliği için bir ürün kullanıyor. Çoğu kadın da cildinin çok hassas olduğundan şikayet ediyor. Özellikle 20-40 yaşlar arasındaki kadınlar, ciltlerinin gerilmesinden, yanmasından, kaşınmasından ve batmasından şikayet ediyor. Bu durum da, kızarıklık, kırışıklık, pul pul dökülme gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bunun çeşitli sebepleri var. Örneğin; Hava kirliliği, mevsimsel değişiklikler, makyaj, günlük stres, cildin yüzeyinde kir ve yağ birikimlerine neden oluyor. Bu birikim de, gözenekleri kapatarak sivilcelerin ve siyah noktaların oluşmasına yol açıyor. Bununla birlikte ölü hücreler de cildin bu üst katmanında toplanarak, sağlıksız ve mat bir görünüme yol açıyor.
Çevre Kirliliğinden Koruyun!
Cildin koruyucu mekanizması zayıfladığı zaman, zararlı faktörler daha kolay deriden içeriye girebiliyor. Buna bağlı olarak ciltte hızlı nem kayıpları ve kurumalar meydana geliyor. Hassas ciltlerin temizliğine çok özen göstermek gerekiyor. Cildin toz, kir ve makyaj malzemelerinden düzensiz ya da özensiz olarak temizlenmesi ve alkol içeren ürünler kullanılması, cilt yüzeyini olumsuz etkiliyor. Bazı ciltlerde su teması bile çeşitli reaksiyonlara neden olabiliyor.
Cildiniz Kurumasın!
Hassas ciltler çeşitli çevresel faktörler olduğu kadar, ruhsal nedenlerden dolayı da kolaylıkla kuruyabiliyor. Böylelikle yüz bölgesinde erken yaşta kırışıklar görülmeye başlıyor. Özellikle de yağ bezleri içermeyen göz çevresi bu kırışıklardan daha fazla etkileniyor.
Temizlik Şart...
Bütün bu olumsuz faktörlerin önüne geçmek için, başta da belirttiğimiz gibi, düzenli olarak cildinizi temizlemek. Böylelikle ciltte biriken kirli tabaka ortadan kalkıyor. Cildinizi temizlemek için piyasada çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Bu yöntemlerin çoğu, cildinizde değişik etkiler yaratabiliyor. Örneğin, sabun, losyon ya da köpükle yaptığınız günlük yüz temizliği, cildinizin yüzeyinde toplanan kiri temizliyor. Düzenli aralıklarla uygulayacağınız derinlemesine temizlik ise, ciltte biriken ölü hücreleri arındırıyor. Ancak, hangi temizleme yöntemini uygularsanız uygulayın, burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, cildin hassas yapısına zarar vermemektir.