Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Ayak Bakımı

Ayak Bakımı

ayak bakımı

Nasırdan Kurtulmanın yolu

Ayaklarınızı ayak tuzu ve sirke karışımından oluşan ılık suyun içerisinde 15-20dk. bekletin. Nemini havlu yardımıyla aldıktan sonra ponza yapıp derinizin inceldiğini hissedene kadar törpüleyin.Törpüleme bittikten sonra Nasır üzerini suyla durulayıp üzerine yoğun bir nemlendirici kullanın. Tercihiniz deriyi onarıcı ve yapılandrıcı bir ürün olmalıdır. Burada özellikle doğal antibiyotik görevi olan propolisli krem tercihiniz olabilir. Aynı zamanda nasırların üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar.

Mantarla Savaşın

Elma Suyu Sirkesi: 1 bardak elma suyu sirkesiyle, 1 bardak sıcak suyu karıştırın ve seramik veya cam kaseye dökün. İltihaplanmış bölgeyi 10 dakika içinde bekletin ve sıcak suyla yıkayıp, her gün tekrarlayın. İyileşmesini hızlandırmak içinse bölgeyi elma suyu sirkeli ve sıcak sulu pamukla bandajlayın. Tüm gece bekletin sabah çıkarın ve tekrar aynı işlemi uygulayın.Aloe vera jeli ve microsilver gümüşleri ile mantarlar iyileşir.

Ayaktaki Kuruluk ve Çatlak için: Her banyodan sonra ponzo taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriyi temizleyin. Çatlak bölgeleri, içeriğinde E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremleriyle gün boyu sık sık kremleyin. Çatlaklarınız kaybolana dek, sürekli çorap ve kapalı ayakkabı giyin.

Yorgun ayaklar için

Temel banyo karışımı, 2 damla portakal yağı, 3'er damla lavanta ve biberiye yağı, sıcak banyo suyu. Yada footcare menthol özlü ayak banyosuyla ayaklarınızı 15-20dk. ılık suda bekletin ve kurulayıp nemlendiriniz.

Şiş ayaklar için

Temel banyo karışımı, 3'er damla lavanta yağı ve ardıç yağı, 2 damla nane yağı ve sıcak banyo suyu. Yada footcare menthol özlü ayak banyosuyla ayaklarınızı 15-20dk. ılık suda bekletin ve kurulayıp nemlendiriniz.

Ağrıyan ayaklar için

Temel banyo karışımı, 3'er damla adaçayı yağı ve bergamut yağı, 2 damla ardıç yağı ve sıcak banyo suyu. Yada footcare menthol özlü ayak banyosuyla ayaklarınızı 15-20dk. ılık suda bekletin ve kurulayıp nemlendiriniz.

Masaj yağı, ağrıyan ve terleyen ayaklar için 1/4 bardak susam yağı veya ayçiçeği yağı, sıcak su banyosunda (benmarin) ısıtılır ve içine 5 damla oğulotu(melisa) yağı eklenir. Yağ karışımı masajla ayaklara yedirilir. Footcare ayak spreyini ayak terlemesini önler.

Batık Tırnak

Tedaviyi yapıcak kişinin steril ortamda tedaviyi yapması gerekir. İltihap yoksa ılık tuzlu suda ayaklar yıkanır ayaklar kurulandıktan sonra parmağa antiseptik sürüp microsilver ile nemlendirip parmağı bandaj ile sarın. Enfeksiyon varsa Uzman kişi, batan tırnağın o kısmını küçük bir prosedürle alabilir. Tedavi için Podiatristinize ve uzmanınıza başvurunuz.

Tırnaklarınız Sararıyorsa

1 adet limonu çok az suyla karıştırıp tırnaklarınızı birkaç dakika içinde bekletin. Kolay kırılmalarını önlemek için de, tırnak diplerine propolisle masaj yapın. Çünkü vazelin kolayca emilip cildi nemlendirir ve tırnakların güçlenmelerini sağlar.

LR Health&Beauty Systems TR