Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Bronzlaşmış, güneşten yanmış cilde lazer epilasyon yapılırmı?

Bronzlaşmış, güneşten yanmış cilde lazer epilasyon yapılırmı?




Evet, NdYag tipi lazer ile bronzlaşmış, koyu renk ciltte yazın dahi lazer epilasyon uygulaması mümkündür. Fakat bazı merkezler 3 ayrı neden ile bu uygulamayı yapmayı uygun görmemektedir:
1- NdYag lazer fiziksel özellikleri nedeni ile kıl kökü derinliğine tam inemediğinden kalıcı etkisi düşük olmakta, bu da hasta memnuniyetsizliğine yol açmaktadır.
2- NdYag lazer'de Alexandrite lazerden farklı olarak ciddi ve kalıcı leke bırakan yanık oluşma riski mevcuttur.
3- NdYag lazer uygulamaları Alexandrite lazere göre çok daha acılı olmakta, uygulama yaptıran kişilerin bir çoğu gerekli doz verildiğinde tedaviyi terk etmektedir.
Lazer epilasyon asla acil bir tıbbi müdahale değildir, 2 ay kadar sonra cilt renginiz açıldıktan sonra bu uygulamayı yaptırmanız daha uygun olacaktır. Lazer ne demektir?

"Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation" ın baş harflerinden oluşan İngilizce LASER kelimesinin Türkçe kullanımı lazer'dir. Lazerler bir yönde ilerleyen ve enerji içeren yoğun bir ışık üretir. Lazer ışığı renkli olduğu gibi renksiz olup görülmeyebilir. Görünürlük dalga boyu ile ilgilidir. Dalga boyu ve gücü lazerlerin tıbbi kullanım alanlarını belirler. Günümüzde yaygın olarak farklı tipte ve dalga boyunda lazerler tıpta lazer epilasyon ve bir çok değişik amaçlarla kullanılmaktadır.