Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




TIRNAKLARINIZ ÖNEMLİDİR

TIRNAKLARINIZ ÖNEMLİDİR

Tırnaklarınız İçin..

Tırnakların renklendirilmesi ve bakımı tarihten beri bilinen bir olgudur. Hem kadınlar hem erkekler tırnaklarını renklendirmişler ve bakımlarını yapmışlardır.

Eski Mısır'da eller ve tırnaklar kına ile renklendirilmişti. Bazı kraliçeler ise kırmızı rengi tercih etmişlerdi. Kleopatra pası renklendirmede kullandı. Romalı askerler savaşa giderlerken saçlarını bukleler halinde büktürtmekte ve tırnaklarını renklendirmekte idiler. Tarihte ilk kez tırnakları renklendiren ve koruyan malzemeleri Çinliler bulmuşlardır. Altın, gümüş, siyah ve kırmızı o zamanlarda üretilen ve tercih edilen renklerdi.

Günümüzde gökkuşağındaki tüm renkler tırnaklara taşınabilse de, tırnak bakımı ve korunması daha önemli bir yer tutmaktadır. İyi ve kaliteli olarak seçilen cila çıkartıcılar tırnaklara ve cilde herhangi bir zarar vermeden etkilerini göstermektedirler. Uygun nemlendiriciler tırnak ana hücrelerini güçlendirmekte daha sağlıklı ve güçlü tırnaklar sağlamaktadır.

Tırnak sağlığınız için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları aşağıda bulacaksınız


Tırnaklarınızı sudan uzuak tutunuz. Tırnaklar su emebilen yapılardır ve su emdiklerinde daha yumuşak ve zayıf bir yapıda olurlar. Ev işlerinde mutlaka eldiven kullanılmalıdır.

Ellerinizi ve tırnak köklerinizi mutlaka besleyici ve nemlendirici kremlerle günde bir kaç kez destekleyin. Özellikle ıslanma öncesi ve sonrası mutlaka kremleme yapın.

Tırnak cilalarınızı asla soymaya kalkmayınız. Tırnaklarınızdan da küçük dahi olsa bazı kısımlar bu cila parçaları ile kopacaktır. Cilaları soymak yerine ince bir kat daha sürmeyi ve cilaların kalkmasını engellemeniz daha doğru olur.