Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Vajinismus Çözümünde Anestezinin Yeri

Genel anestezi altında cinsel birleşme: Vajinal kaslar gevşediğinden cinsel birleşme gerçekleşse bile, sonraki cinsel birleşmelerde aynı sorun yaşanıyor. Ayrıca sevişmede karşılıklı haz esasken, çiftlerden birinin uyuşturulması, mantığa, tıp etiğine, hatta insanlığa aykırı. Çünkü tecavüzden farkı yok. Ki bu şekilde girilen ilişki kadının korkusunu daha çok körükleyecek ve kendini değersiz görecek eşine karşı öfke duyacaktır. cinsellik farkında olarak her anının hissedilerek yaşanması gereken ve kendiliğinden ilaç yada cerrahi işleme gerek duyulmaksızın yaşanması gereken bir durumdur. Kişilere doğal yöntemlerin dışında tedavi uygulamak problemi daha derinleştirmekten ve çözümsüz hissettirmekten başka bir işe yaramaz.

Bilinç hali olmadan yapılan bir eylemden anestezide olan bir kişinin farkında olması tabiki mümkün olmayacaktır. bu durum ne akla, ne mantığa, ne bilime, ne de tıp ahklakına uyar ve bu gibi yaklaşımlardan elde edilen sonuç hastaın psikolojik yapısının daha fazla zarar görmesi ve basit çözümleri karmaşık hale getirmekten öteye gitmeyecektir. Kaldıki biz kadın doğum uzmanları ve cerrahi bilimi ile uğraşan uzmanlar hastaya verilen anestezide binde birlik bir hayati risk olduğunu bildiğimizden dolayı mümkün olduğunca gerekmedikçe anestezi ve cerrahi uygulamaları kar zarar ilişkisi içinde değerlendirerek uygularız. Hastaya hiç bir faydası olmadığı halde böylesine gereksiz bir uygulama ile riske atmak Türk Ceza Kanunu'na TCK() göre de suç sayılmaktadır. Kaldı ki anestezinin verileceği yer her türlü acil durum imkanlarının müsait olduğu tam donanımlı merkez ve hastaneler olması gerekir.