Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Evde kolay Cilt Bakımı Maskesi

Tonik Yapımı: Biliyorsunuz günlük cilt temizliği ve bakımı için tonik kullanımı önemli yer tutan ürünlerdendir. En iyi tonik doğal maden suyudur. Bunu daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Eklemek istediğim bir nokta, maden suyu kozmetik toniklere eklenebilir.Böylece onları daha uzun süre kullanabilirsiniz. Bu karışım uzun bir süre bozulmadan kalacak ve böylece tasarruf sağlamış olacaksınız. Ayrıca tonik olarak sade gül suyu da kullanılabilir. Tonik seçerken alkolsüz olanları almanızı öneririm.

Vücut bakımı: Vücut peelingi için bal ve kahve karışımı yada ucuz bir duş jeli ile deniz tuzu karışımı uygulamanız cildinizi ölü hücrelerden arındırmanıza yardımcı olacaktır. Saç bakımı için yumurta, ekmek ve yoğurttan oluşan maskeler, yüz bakımı için de cilt tipine göre çeşitli maskeler bulunmakta, bunların reçetelerini internetten edinmeniz mümkün.

Banyo keyfi: çeşitli pahalı banyo köpüklerini ve tuzlarını çok ucuz olan deniz tuzu ile kendiniz yapabilirsiniz. (örnek: deniz tuzu+yemek sodası+çekilmiş yulaf+bitki karışımı – malzemeleri karıştırın, banyo suyuna ekleyin) Deniz tuzu, dokulardaki su birikimini ve toksinleri vücuttan kolayca atabiliyor. Çok zor olmasın derseniz, küveti doldurun, 100 gram deniz tuzu ekleyin, bir litre sıcak sütte 250 gram bal eritip bunları da küvete ekleyin. Karıştırın. İdeal banyo süresi 15-20 dakikadır; fazlası zarar, deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir. Hep deniz tuzundan bahsettim, yoksa “süt+5 damla güzel kokulu doğal çiçek özlü yağ” karışımı da banyo suyuna eklenebilir.

Parfüm yapımı: Favori parfümlerimiz genellikle pahalıdırlar. Sevdiğimiz kokulardan kendi parfümümüzü yapabiliriz. Önce zor parfüm tarifi: Bu tarifi akşam gazetesinden aldım ve denemedim daha. Serpil Çevik hanım yazmış:
Malzemelerimiz:

  • Misk,
  • Taze çiçek yada çiçekli ağaç dalı (Elma, limon, portakal, iğde çiçeği, gül, orkide, nilüfer, sandal ağacı, zambak, leylak, yasemin, sümbül, gardenya, hanımeli. Beğendiğiniz çiçekleri toplayarak dilediğiniz parfümü yaratabilirsiniz.)
  • Taze çam kozalağı
  • Bitki yada ağaç kabuklarından elde edilmiş yağlar
  • 2 fincan saf su,
  • Bir küçük şişe saf alkol.

Yapılışı: Çiçekleri düz bir tahta üzerine yerleştirip, bıçak yardımıyla ince bir halde kesin. Ardından bir kaba alıp yapraklar sıvı bir hal alıncaya kadar ezin. Aynı işlemi taze çam kozalağı için de yapın.

Şimdi sırada özel işlem var. Misk, bitki yada ağaç kabuklarından elde edilmiş yağları hazırladığınız karışıma azar azar dökün.
Su ve alkolü de ekleyip, hazırladığınız parfümü sıcak ve kapalı bir ortama koyun. Yaklaşık altı hafta boyunca şişenin ağzını açmayın.

Deneyip başarılı olanlar sonucu paylaşırlarsa çok sevinirim. Parfüm yaparken sevdiğiniz parfümlerin içeriğini inceleyip yakın bir koku elde etmeniz mümkündür. Örneğin;

Amarige parfümü: Portakal çiçeği, gül ağacı, menekşe yaprağı, gardenya, mimoza, ylang ylang, dağ selvisi, misk, ak amber, vanilya kokularını içeriyor. Koku tercihimiz karakter ve ruh halimizi yansıtır. Tabii çok da abartmamak lazım, yoksa tasarruf yapmamızın bir anlamı kalmaz .

  • Ruj Yapımı: Benzer yeni ruj alana kadar uygulamanız gereken rujun bütün kalıntılarını toplayıp vazelinle karıştırmak. Veya bebek kremiyle, hangisi elinizin altındaysa. Bu ruju fırçayla uygulayabilirsiniz. Dudaklarınız kurumaz ve iyi nemlendirilir.
  • Dudak parlatıcı – rujunuzu sürün, üzerine pamuk yardımıyla zeytinyağı uygulayın. Uzun ömürlü olarak düşünülemez, ama dudakları nemlendirip güzel bir görünüm sağlar.
  • Selülit kremi – zeytinyağı + 5 damla greyfurt yağı (yoksa, turunçgillerden herhangi birinin yağı) Masajla uygulayın, bölgeyi poşetle kaplayın, bölgeyi battaniyenin altında 20-30 dakika terletin.
  • Allık – annelerimizin tavsiyesi, rujunuzu allık olarak kullanabilirsiniz. Biten rujunuzun kalanını bu iş için kullanabilirsiniz.
  • kaynak:sacveciltbakimi.com

    0 yorum: