Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sivilce nedir?


Sivilce neden oluşur?
Normalde yağ bezlerin salgıladığı yağ deri yüzeyine çıkar. Ergenlik döneminde yağ salgısı artar. Yoğunlaşmış yağ kütlesi yağ bezi kanalını tıkayarak “komedon” denilen siyah ve beyaz noktaları oluşturur. Deride bulunan bazı bakterilerin de etkisiyle iltihap ortaya çıkar.

Sivilce nerelerde olur?
Genelde yüz özellikle alın ve yanak da sık olur. Sırt, göğüs ve kollarda da çıkabilir. Erkeklerde gövdede yerleşim kadınlara göre daha sıktır.

Kimler Sivilceye yatkındır?
Genetik, ırksal, hormonal, psikolojik faktörler kişinin Sivilceli olmasında etkilidir. Bazı ilaçlar ve kozmetikler de Sivilce yapabilir. Bazı meslekler Sivilceyi etkiler. Sıcak ve rutubetli çevre Sivilce için iyi değildir.

Sivilce hangi yaşlarda olur?
Sivilce, ergenlikte daha fazla olmak üzere tüm yaş gruplarında görülebilen bir sorundur. Ergenlik çağındakilerin yüzde 80’inde farklı şiddetlerde Sivilce vardır. 25–40 yaş arasında kadınların yüzde 5’i erkeklerin ise yüzde 1’i hala tedavi gerektiren Sivilcelere sahiptir.

Sivilcenin hayat boyu seyri nasıldır?
Genellikle Sivilce ergenlikte başlar ve 20 yaşlarına kadar biter. Bazı hastalarda ise devam eder. 25 yaşlarından sonra Sivilcenin devamının nedenini henüz tam bilmiyoruz. Bu tip genellikle şiddetlidir ve yüz dışında sırt bölgesi gibi vücut tutulumu da yapabilir. Kadınlarda adet kanamalarıyla ilişkili olabilir. Bazı hastalarda da özellikle kadınlarda yetişkinliğe kadar Sivilce görülmeyebilir.

Yüzü sık sık yıkamak Sivilceyi iyileştirir mi?
Cildi genel olarak temiz tutmak gerekir ama sivilceyi tedavi etmede yeterli değildir. Cildimizi fazla temizlemek ve tahriş etmek başka sorunlar oluşturabilir ve Sivilceyi de kötüleştirebilir.

Cinsel ilişki Sivilcelerin geçmesinde etkili midir?
Düzenli seks hayatının Sivilceye bir etkisi yoktur. Yani Sivilce evlenince geçmez.

Diyetin faydası olur mu?
Çikolata, yağlı yiyecekler, kuruyemişler sık suçlanır. Ancak bilimsel olarak Sivilceye neden olduğu ya da Sivilceyi arttırdığı saptanmış bir yiyecek yoktur. Bununla birlikte sağlıklı beslenme herkes için olduğu gibi Sivilceli hastalar için de gereklidir. Ama bazı yiyeceklerin Sivilcenizi arttırdığını düşünüyorsanız bunlardan uzak durabilirsiniz.

Sivilceleri sıkmak zararlı mıdır?
Sivilceler ellenmemeli ve sıkılmamalıdır. İltihap yayılabilir. İz bırakma riski artar.

Adet kanamaları Sivilceyi etkiler mi?
Bu dönemlerde Sivilce kötüleşebilir. Adetten 2–7 gün önce kadınların yüzde 70 i Sivilcede bir artıştan bahsetmişlerdir.
Hamilelikte Sivilce nasıl seyreder?
Bazı hastalarda artarken bazı hastalar da azalabilir. Hamilelik ilaç kullanımını ve tedaviyi büyük ölçüde kısıtlar.

Stres Sivilceye sebep olur mu?
Stres Sivilce de genellikle suçlanır. Stres vücudumuzda hormonal değişikleri de içeren birçok etki yapar ve Sivilce gelişiminde etkili olabilir. Psikolojik baskı altındaki Sivilce hastaları genelde sivilceleriyle daha çok oynar, sıkar ve patlatırlar. Bu da sivilcelerin artmasına neden olur. Diğer açıdan Sivilcenin kendisi başlıca stres kaynağıdır. Etkili bir tedavi alan hastaların çoğu stresten fazla etkilenmez.

Sivilce psikolojik bakımdan hastayı nasıl etkiler?
Sivilce fiziksel bir rahatsızlık olarak algılansa da, duyguları büyük ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle Sivilce göz ardı edilmemeli, psikolojik sıkıntılar da ciddiye alınmalıdır. Sivilce toplumda kişinin sıkılganlık hissetmesine, kadın/erkek ilişkilerinde rahatsızlıklara sebep olabilir. Bazen iş yaşamını da etkiler. Arkadaşlık ilişkileri, okul başarısı etkilenebilir.

kaynak:sacveciltbakimi.com

0 yorum: