Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Göz çevresi bakımı

Göz çevresi bakımı –

Cilt problemlerini çoğu zaman “mucize” kremler kullanarak çözmeye çalışırken bu sorunları hiç de pahalı olmayan yöntemlerle, şifalı bitkilerle, elimizin altındaki bazı ürünlerle çözebileceğimizi bilmemiz gerekir.



- Göz çevresi bakımı –

1. Maden suyuna 20 gram kıyılmış ebegümeci ekleyin, karışıma batırdığınız pamuğu gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletin.

2. Bir başka maske maden suyu olmadan kıyılmış maydanozla yapılır. Cildi çok güzel nemlendirir, gerip güçlendirir. 1 tatlı kaşığı maydanoza (dereotu da kullanabilirsiniz) 1 bardak sıcak su ekleyin, 10 dakika sıcak suyun içinde veya buharda bekletin, (ufak ipucu: bu tür karışımları termos kapağında hazırlayabilirsiniz) sonra soğutun ve süzün. Göz çevrenize besleyici bir krem sürün. Karışımda ıslattığınız pamuğu gözünüzün üzerine yerleştirin ve 10-15 dakika bekletin. Birkaç kere işlemi tekrarlayın.

3. Gözler için 1 çorba kaşığı ıhlamur ve papatya çiçeklerini kullanarak çok yararlı kompresler hazırlayabilirsiniz. Hazırlama şekli bir önceki reçetededir.

4. Göz altı morluklarından kurtulmak için çiğ patates kullanılır. Patatesi rendeleyin, bez tamponların üzerine yerleştirip göz altlarına yerleştirin ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra maskeyi dikkatli bir şekilde alıp, soğuk çayla temizleme işlemini yapın. Morluklara iyi gelen bir başka malzeme de yeşil çaydır. Demleyip pamukları ıslatıyoruz ve gözlerimizin üzerinde 10-15 dakika bekletiyoruz. Çay çok sıcak olmamalıdır. Soğuk bitkisel çay kompresleri de çok yararlıdır.

5. Doğal güzellik kokteyli – havuç suyu, kırmızı pancar suyu, bir parça rendelenmiş kereviz, kıyılmış maydanoz yaprakları, limon dilimi. 1 bardak karışım yapılır. Malzeme miktarları isteğe göre belirlenir, maydanoz ve pancar oranı 1:1 olmalıdır. Sabah aç karına için. Gözler için ve yüz için çok yararlıdır. Aynı zamanda tadı güzel ve besleyicidir.



- Cilt bakımı -

1. Ilık tuz kompresleri. 1 litre sıcak suda 2 çorba kaşığı tuzu eritin. Yüzünüzü temizleyip besleyici krem sürün. Yumuşak bir el havlusu alın, karışımla ıslatıp hafif sıkın. Bir kenarı boynunuzda bir kenarı başınızın üstünde bitecek şekilde yerleştirin. Buhar banyosu yapıyormuşsunuz gibi olacak. Bu işlemden sonra yumurta veya maya maskesi yapmak yararlı olur.

Not: bu işlemi çok sık tekrarlamayın. Etkisi inanılmazdır. Özellikle yorgun, güçsüz, renksiz bir haldeyken özel bir yerlere gidilecekse kullanmakta yarar var.

2. Aloe suyuyla yüz temizleme. Aloe yapraklarını karanlık bir yerde 14 gün bekletin. Bu sürede sulanacaktır. Sonra bir tarafındaki kuğunu çıkarıp, yüzünüze ve boynunuza sürün. Hafifçe masaj yaparak yüzünüze krem sürün. Bu işlemi 1-2 günde bir yapabilirsiniz.

Not: işlem sonrası hafif kaşıntı hissedebilirsiniz, bir süre sonra geçecektir.



- Alındaki kırışıklıklardan kurtulma -

Malzemeler – yağlı besleyici krem, ince kağıt parçası (gazeteniz beyaz kısmı, yada uygun bir kağıt olabilir) veya naylon poşet, elastik bant veya sargı bezi. Kağıdı ılık suda ıslatın, üzerine krem sürün, alnınıza kırışıklıkların üzerine yerleştirin. Kırışıklıkları elinizce hafifçe düzeltin ve alnınızdan gerginliği azaltmak için gözlerinizi kapatın. Kağıt kaşlarınızın üzerine ve saçlarınıza gelmemelidir. Elastik bant yardımıyla sabitleyebilirsiniz. Başlangıçta 15-20 dakika bekletin. 5-6 işlemden sonra daha uzun süre tutabilirsiniz.



- Pürüzsüzleştirici ve sıkılaştırıcı losyonlar –

1. 3 tatlı kaşığı papatya, 2 tatlı kaşığı gül yaprağı veya adaçayı, 1 tatlı kaşığı nane, 6-8 gram salisilik asit, hepsinin üzerine 2 bardak kaliteli sek ekşi şarap ilave edin. Buzdolabına 2 haftalığına kaldırın. Ara sıra çalkalayarak karıştırın. 2 hafta sonra süzün. Kullanılırken yüzde elli oranında saf su ekleyin. Akşam temizlenmiş yüzünüze sürün. Islak yüze gece kremi sürün. 20-25 gün boyunca her gün kullanın.

2. 1 bardak kaynamış sıcak su, 1 tatlı kaşığı bal, yarım limonun suyu. Akşamları kremden önce yüzünüze sürün.

Not. Karışım yüzü pürüzsüzleştiriyor. Kılcal damarların belirgin olduğu yüzde kullanılmamalıdır.

3. 1 bardak sıcak su, 2 tatlı kaşığı gül yaprağı ve mürver çiçeği. Bitkisel çay gibi demleyin.

4. ıhlamur çiçeği ve adaçayını eşit ölçüde karıştırın ve demleyin. Sabah akşam yüzünüze uygulayın.

Not: bu karışımı buz kalıplarına doldurup, her sabah buz küplerini yüzünüze sürebilirsiniz.

5. Yorgun gözlere “acil yardım”. 1 bardak suya yarım tatlı kaşığı tuz ölçüsüne göre 2 bardak tuzlu su hazırlayın. Bir bardakta su soğuk, diğerinde sıcak olmalı. Elinizi suda ıslatarak göz altlarınıza koyun. Sırayla bir sıcak bir soğuk su kullanın. Fazla bastırmayın.

Not: özellikle bilgisayar başında fazla zaman geçirenler için iyi bir tariftir.