Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Cildinizin Tazeliğini Koruma Yöntemleri

Cildinizin Tazeliğini Koruma Yöntemleri


Kollajen Yenileme Tedavisi

Kollajen tedavisi, cerrahi olmayan bir yöntemle derinin azalmış kollajen yapısını yenileyerek, oluşmuş çizgi ve kırışıklıkları düzeltebilmemizi sağlar.

Kollajen vücut tarafından (fibroblast hücreleri) üretilen yapısal bir proteindir. Bu kollajen yapı derinin esnekliğini, gerginliğini sağlayan destek yapıyı meydana getirir .
Genç bir ciltte kollajen dokusu sağlamdir. Bu nedenle deri, canlı, düzgün ve esnektir. Fakat zamanla bu destek yapı zayıflar. Kollajen yenileme tedavisi, basta Amerika olmak üzere çesitli ülkelerde on seneyi aşkın bir süredir başarıyla uygulanan, istenen düzelmeyi çok kısa sürede sağlayan, sevindirici sonuçları olan bir tedavi yöntemidir.


Kollajen tedavisinin üstünlüğü, ürünlerin tamamen doğal olması ve hastanın günlük yaşamına hemen dönebilmesidir. Yüksek teknoloji ile sığır kollajeninden saflaştırılarak elde edilen ürünler, aynı cildimizin zamanla azalan kollajeni gibi zamanla formunu kaybeder ve vücut tarafından parçalanır. Bu yüzden belli aralıklarla tekrar edilmesi gerekir.

Tedaviye başlamadan önce, Kollajen ürünlerine hassasiyet olup olmadığını anlamak için kol ön yüzüne deri testi yapılır. Bu testin sonucu 1 ayda alınmaktadır. Yaklaşık olarak insanların %97'si teste reaksiyon vermemektedir ve tedaviye alınabilir. Kollajen tedavisi sırasındaki enjeksiyon acısını önlemek için uygulamaya başlamadan önce yüze lokal uyuşturucu etkisi olan özel bir krem sürülür. XHyaluronik asid (Hylaform) tedavisi

Hyaluronik asid bütün canıi dokularında, intersellüler alanda bulunan viskoelastik bir polisakarıdır. Türe ve dokuya özgü değildir. Bütün türlerde aynıdır. Hylaform yüzeyel çizgi ve kırışıklıklar ile derin kırışıklıkların tedavisinde kullanılabilir. Uygulama tekniği ve kalıcılık süresi kollajen yenileme tedavisindeki gibidir. Ancak, test gerektirmediği için kollajen uygulamasındaki gibi bir test sonucunu bekleme süresi gerektirmernektedir. ~-


Botulinum Toksini (BOTOX) Ve Yüzdeki Kırışıklıklar
Bir rastlantı sonucu Prof J. Carruthers'in botulinum toksininin kırışıklıklar üzerinde olumlu etkisi olduğunu keşfetmesi, estetik tıpta önemli bir ilerleme sağlamıştır.
1980'den beri nöro-oftalmolojide şaşılık tedavisi için kullanılan botulinum toksininin tedavi alanı hızla genişlemiştir ve halen spazmodik tortikolis, yazar krampi gibi hastalıkların ve üroloji, jinekoloji ile ilgili kas spazmlarinin tedavisinde kullanılmaktadır.
Bu ürünün estetik amaçlı kullanımı ile, iki kas arasındaki (glabella) ve alındaki kırışıklıkların ve göz kenarindaki (kaz ayagi) kirisikliklarin azaltilmasindan baska, kas kernerini yükseltmekte mümkündür.

Etki Mekanizması
Botulinum toksinin etkisi nöromüsküler seviyede asetilkolin geçisini bloke ederek (sinirden kasa sinyal geçisini engelleyerek kasın kasılmasını engellemek ve böylece devamlı bir kas gevsemesine yol açmasından kaynaklanmaktadır.
Ancak bu etki geriye dönüşürnlüdür ve kasın inaktif durumu ortalama 6-8 ay sürer. Kasın geçici felç durumu süresince kırışıklıklar azalır ve ciltteki büzülme giderek hafifler.
İlacin etkisini göstermesi ve kasın tam olarak gevşemesi yaklaşık bir haftayi bulur.
Ürüne karşı hiçbir alerji belirtilmemiştir