Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Saç Bakımı Püf Noktaları

YIKANMA SIKLIĞI

Yıkamak sıklığı kişiye,kişinin saç yapısına,saçının kapalı veya açık oluşuna,yaşadığı ortama ve mevsime,çalışma koşullarına bağlı olarak değişir.Genel olarak haftada 2-4 defa saç yıkamak en doğrusudur.Vücudunuzu yıkadığınız her banyoda saçlarınızı yıkamanız gerekmez.

KESTİRME SIKLIĞI

Saçın belli aralıklarla kesilmesinin saça ekstra bir bakım sağlaması söz konusu değildir. Ancak uzun saçlarda en sık rastlanılan saç ucu kırılmaları en basit biçimde saçın kestirilmesi ile giderilir ve saçların genellikle 2-3 ayda bir uçlardan kestirilmesi önerilir. Buna rağmen saç ucu kırıklarının bir daha oluşmasını engellemez. Bu nedenle, her şampuanladıktan sonra saçın tipine uygun bir saç kremi kullanıldığı takdirde saçın yıpranması önlenebilmektedir.

FIRÇA VE TARAK SEÇİMİ

Fırça alırken dikkat etmeniz gereken noktalar;Fırçanın kılları pürüzsüz olmalı,eklem yerleri olmamalı,çok sert olmamalı.

Tarak dişleri geniş olmalı,dişleri pürüzsüz ve mümkünse tekparça olmalı.

ŞAMPUAN SEÇİMİ

Şampuan pazarı yeterince karlı olduğundan üretici firmaların araştırma geliştirme yatırımları bu konuyu araştırmalarını ve çok çeşitli ürün çıkarmalarını sağlamıştır.Genel bir yorum yapmak gerekirse saçınızı iyi tanıyın ve güvendiğiniz bir firmanın ürününü alın.Tercihen birkaç ayda bir şampuan markanızı değiştirin.

SAÇ KURUTMA VE FÖN MAKİNESİ KULLANIMI

Kurutma

Temiz kuru bir havlu ile hafifçe bastırarak saçınızdaki fazla suyu alın. Saçınızı ovuşturmayın. Mümkünse saçınızı kendi kendine kurumaya bırakın.Saçlarınız nemli iken tarayın çok ıslakken saçlarınız hassas olur ve kırılma oranı artar,kuru iken tararsanız daha güç açılacağından kırılma ve elektriklenme fazla olacaktır.

Fön(saç kurutma makinesi) kullanımı

Fön makinesi doğru şekilde kullanmak kaydı ile saçlara zarar vermez..Fön makinesi kullanmaya başlamadan önce saçların ıslaklığı havlu ile olabildiğince azaltılmalı böylece fön makinesinin kullanım süresi azaltılır.Saç kurutma makinesini düşük sıcaklık ve düşük üfleme hızına ayarlanmalı tek bir noktaya sürekli ısı vermemeye dikkat edilmeli.Saç kurutma makinesini yeterli uzaklıktan bütün saç üzerinde dolaştırılmalı.

SAÇI TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Saç toplamak saç tellerini gererek yıpranmasına hatta kırılmalara sebep olabilir bu sebeplerle saçlarınızı mümkün olduğunca açık bırakın.Toplamak gerektiğinde gevşek bir şekilde bağlayın ve asla aşırı gergin bir şekilde geride toplamayın çünkü bayanda saç dökülmesinde sık sebeplerden biride saçların gergin bağlanmasıdır.

BOYA,PERMA,GÖLGE

Boya, perma ve röfle gibi işlemler saça uygulanan kimyasal işlemlerdir.Uygulamalarla saç daha güzel görünür ancak uygun ellerde ve uygun ürünler kullanılmadığında saça zarar verebilir bu sebeple kaliteli ürünler kullanılarak zarar minimuma indirilmelidir.Gerek boya gerekse perma sonrası saçlar daha hassas hale geldiğinden uygulama sonrası uygun şampuan ve saç kremi kullanılarak saçın parlaklığı ve yumuşaklığı korunabilir.

JÖLE VE BRİYANTİN KULLANIMI

Jöle bilinenin aksine saça zarar vermez ancak saçlı deriyi rahatsız edebileceğinden jöle seçerken kaliteli ürün kullanmaya dikkat edilmeli,jöle kullanımından sonra yatarken saç mutlaka yıkanmalıdır.Uygulama anında saçlı deriye değil mümkün olduğunca saça uygulanmalıdır..