Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Düz fönün muhteşem dönüşü

Düz fönün muhteşem dönüşü
Dümdüz saçlar kış aylarına damgasını vuruyor.
Kadınlar düz saçlarla kendilerini daha sofistike ve seksi buluyorlar. Evde düz saçlara sahip olmak için belli teknik ve ürünlere sahip olmanız yeterli. İşte bazı ipuçları… * Her türlü ortamla uyum sağlayabilen düz saçlar kadınlarda asil ve etkileyici bir görünüm yaratıyor. Düz saçlar, şifon, kaşmir ve ipek giysilerle iyi bir kombinasyan oluşturuyor. Biraz daha dolgun bir görünüm elde etmek için saç spreyini ihmal etmeyin. * Düz fönü saçları ortadan ayırarak kullanmak, yüz hatlarını daha belirgin hale getiriyor. Oval, kare ya da elmacık kemikleri fazla belirgin olan kadınların düz fön yerine hareketli saçları kullanması tavsiye ediliyor. Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar için düz fön tam bir hayat kurtarıcı.
* Sade ve şık kıyafetlerle düz saçlar oldukça uyumlu. Düz saçların ışıltılı bir görünüme kavuşması bakım ürünlerinin yanı sıra saçların taranma sıklığıyla da ilgili. Dağınık saçlar mat ve sağlıksız görünürken, taranmış ve düz saçlar ışıltılı görünebilir. Saçlarınızı taramak için tarak yerine fırça kullandığınızda, fırçanın saçlarınıza kattığı ışıltıyı hemen fark edebilirsiniz. Özellikle uzun saçlarda fırça etkisini hemen gösterebilir. Sık dişli taraklarda da fırça etkisini sağlayabilirsiniz.

* Elinize bir miktar saç kremi alın ve nemli saçlarınıza uygulayın. Saçınızı beşaltı parçaya ayırarak, klipslerle tutturun. Saçınızı ortadan mı, bir yöne doğru mu ayıracağınıza kadar verin. Saç kurutma makinesini saçlarınıza yakın mesafede tutup ensenizden başlayarak saçlarınızı kurutun.

* Saç tasarımcıları saçlarda yumuşak ve doğal bir görünüm elde etmek için büyük, yuvarlak saç fırçalarını kullanıyorlar. Bu yöntemi siz de uygulayabilirsiniz. Saçınızın iki parçasını kalın telli büyük boydaki saç fırçasına sarın. Öncelikle işlemi saçlarınızın alt kısımlarından başlayarak uygulayın. Saçlarınız dümdüz şekil alıncaya kadar, aşağıya doğru fırçayı çekerek fön makinesini saçlarınıza tutun. Saçlarınızın uç kısmında saç fırçasını tekrar saçlarınıza dolayıp, birkaç saniye sabit bekleterek fön makinesini tutun. Makinenin aşağıda, saçlarınızın üstte olmasına dikkat edin. Saç fırçasını bileğinizle sürekli olarak çevirmeye çalışın. Aşağı ya da yukarı doğru yapacağınız hareketler saçlarınızda kıvrımların oluşmasına neden olabilir. Her saç tutamınızın üzerinden en az üç kere geçin ya da saçlarınız kuruyuncaya kadar işlemi tekrarlayın.

* Saçlarınızın görünümü hafif dalgalı ise tamamen kuru olduğunda şekil vermek zor olabilir. Perçemlerin böyle durumlarda düzleşmesi çok kolay olmaz. Şekil almayan bu perçemler için özellikle saç düzleştirici kullanmanızda fayda var. Düzleştiriciyi uygularken öncelikle diplerden başlayın. Diplerdeki hareketli saçlara ve buklelere istediğiniz şekli verinceye kadar uçlarına gitmekten kaçının.

* Düz föne katlı kesimler daha doğal bir görünüm kazandırır. Doğal bir görünüm elbette ki saçların sağlıklı ve parlak görünmesinde oldukça etkili. Saçlarınızın yıprandığını, neme ihtiyacı olduğunu ve parlaklığını kaybettiğini görüyorsanız, düz fönden önce saç bakım kürlerinden birini uygulamanızda fayda var.

* Fön çektikten sonra saçlarınıza düzleştirici krem ya da parlaklık veren spreylerden uygulayın. Bu ürünler saçlarınızda daha yumuşak ve doğal bir görünümün oluşmasına yardımcı olacaktır.

* Düz fön çektikten sonra saçlarınızın hemen bozulup, inmemesi için bir kumaş parçasını tokayla saçlarınıza tutturun ya da saç bandı kullanın. Bu saçlarınıza havalı bir görünüm verebilir. Giysilerinizle uyumlu saç bantlarını tercih edebilirsiniz.