Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Saçlarım dökülüyor, eyvah

Saçlarınızın son günlerde normalden daha fazla döküldüğünden mi şikayetçisiniz? O zaman beslenme alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Ya da ailenizdeki diğer bireylerin saç dökülme nedenlerini araştırmalısınız.

Mevsimsel değişimler saçların dökülmesinde önemli bir neden olarak biliniyor. Ancak genetik faktörler, hormonal değişikler, yanlış beslenme, şok diyetler, çinko, demir gibi mineral eksikleri, stres, saça uygulanan kimyasal işlemler ve maddelerin yanı sıra birçok çevresel ve tıbbi faktörler de saçların doğal devinimini tamamlamadan dökülmesinde etken.

Konuyla ilgili danıştığımız B'iota Laboratuvarları Medikal Müdürü Prof. Dr. Kerim Alpınar, kadınlarda ve erkeklerde saç kaybının farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirtiyor. 40-50 yaş arasında her 10 erkekten 4'ünde belirgin saç kaybı bulunduğunu da anlatan Alpınar, yaş ve genetik özellikler sonucu ortaya çıkan (androgenetik) saç dökülmesinin 10, 20 ya da 30'lu yaşlarda da başlayabildiğini, erkeklerde alın köşeleri ve tepe bölgelerinde saç dökülmesi görülürken, kadınlarda tepe bölgesinde kısmi bir saç dökülmesi ile karşılaşıldığını söylüyor ve ekliyor: "Türkiye'de her 100 kişiden 58'i henüz 38 yaşına gelmeden saçsız kalma tehlikesiyle karşı karşıya. 18-44 yaş arası daha çok mevsimsel/dönemsel saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalıyor. 45 yaş ve üzerindeki problem ise uzun vadeli olarak görülüyor."

Bunları biliyor muydunuz?

• Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamayın.

• Kan dolaşımını hızlandırdığı ve saç köklerini beslediği için her gün düzenli olarak saç diplerine masaj yapmak saçları besliyor.

• Banyodan sonra saçlarınızı sıkıca geride toplamak yerine bir süre kendi haline bırakın. Daha sonra kurutun.

• Belirli bir yaştan sonra saçların azalmasını önlemek amacıyla kabak çekirdeği ve ayçekirdeği oldukça yararlı.

• Sağlıklı saçlar aynı zamanda yediklerimizle de bağlantılı. Saç telinin ana maddesi yüzde 97 oranında keratinden oluşuyor. Bu madde de soğan, kabak, kayısı, patates, lahana ve böğürtlenin yanı sıra et, kaşar peyniri ve balıkta bulunuyor.

• Ananasın da saçta olumlu etkisi var. Ancak konservesi yerine tazesini tükettiğinizde, içindeki bir madde saçın daha çabuk uzamasını sağlıyor.

• B vitamini sadece saçı beslemekle kalmıyor aynı zamanda stresi de azaltıyor. Biliyorsunuz, stres saçın en büyük düşmanı.