Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Uzun Saçın Bakımı

Kafa derimiz ve saçımız kötü kullanılmaya oldukça dayanıklı olmasına rağmen fazla veya yanlış yapılmış permadan, boyadan, renk açıcılardan veya masajdan zarar görebilir. Saçın dayanabildiği "güzelleşme" miktarı kişiden kişiye değişir.

Uzun saçların etkilendiği en büyük problem saç uçlarının kırılmasıdır. Bu kırıklar saç uçlarında ayrılma, koparak saçın kısa kalması ve genel anlamda saç sağlığının bozulması gibi etkileri de beraberinde getirir. Sabah uyandığınız andan tekrar yattığınız ana kadar ve hatta uyurken bile saçlarınızın kırılmasına sebep olan etkenler vardır.

Genellikle bu etkenlerden ilki ve en sık rastlanılanı (yanlış fırçalama, yanlış yıkama, düzensiz saç kesimi gibi) kötü bakımdır. Yaşam şekli faktörleri örneğin kötü beslenme, stres hatta huzursuz uyuma bile saç sağlığınıza etki edebilir.

Basit ama doğru bazı bakım teknik ve ürünler kullanarak, uzun, gür, ışıltılı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.
DOĞRU FIRÇALAMA

Uyandığınızda parmaklarınız yardımıyla saçınızdaki karışıklıkları ve varsa düğümleri saçı zorlamadan açın. Öne eğilin ve saçınızın öne doğru dökülmesini sağlayın. Kullandığınız fırçaların mutlaka tahtadan, doğal ve yumuşak bir fırça olmasına özen gösterin. Fırça yardımıyla saçı önce üstten, kökten uca doğru, fırçalayarak saçınızı havalandırın; sonra da iç taraftan fırçalayın . Daha sonra doğrularak aynı işlemi tekrarlayın.

Fırçaladığınız tutamlardan elinizi geçirerek statik elektriği alın. Beş kere ile başlayarak ve rahat bir rutine oturtuncaya kadar her hafta saçınızı taradığınız fırça darbesi adedini artırın. Saçınız fırçalanma miktarı arttıkça yağlanmaya başlarsa fırçalama sayısını azaltın. Saçınızı sadece kuruyken fırçalayın. Saçın en zayıf olduğu zaman ıslak olduğu zamandır. Bu nedenle ıslakken fırçalamak saça zarar verebilir. Mümkünse saç kuruyken bile fırçalamadan önce tarayın.

DOĞRU TARAMA
Saçı küçük tutamlara ayırın. Geniş dişli tarak kullanarak ve saçı açmaya aşağıdan başlayarak tarayın. Saçı daima aşağıya doğru tarayın. Mutlaka tahta veya şimşir tarak kullanın. Plastik ve benzeri sentetik maddelerden yapılmış tarakları kullanmayın. Saçı asla çekiştirmeyin ve zorlamayın. Açmakta zorlandığınız tutamların üstünden elinizle tutarak saç kökünün çekilmemesine dikkat edin.
DOĞRU YIKAMA VE KURUTMA

Saçınızı ıslatıp şampuan sürmeden önce bir kat saç kremi sürün. Sonra normal şampuanlama işleminizi gerçekleştirin ve saçınıza karşı nazik davranın. Şampuan seçiminde dikkatli olun: saçın doğal yağ ve özelliklerini zedelemeyecek yumuşaklıkta şampuanlar kullanın. Saç diplerinize şampuanla masaj yapmak kan dolaşımını artırır, saç diplerinin beslenmesine neden olur.

Hayatınızın gereği çevre faktörlerinden etkileniyorsanız şampuanlama sırasında saçınızın partiküllerden tamamen arınmış olmasına dikkat edin. Mümkünse daima açık havada saçınızı kurutun. Bu mümkün değilse kurutma makinesinin saçınıza zarar vermemesi için fazla sıcak olmayan ayarla belli bir mesafe bırakarak saçınızı kurutun.

DOĞRU SARMA VE KIVIRMA
Normal bigudiler kullanın ve saçı bigudilere fazla sıkı sarmayın. Elektrikli bigudilerden, sıcak fırça ve maşalardan kaçının ancak bunları kullanmak zorundaysanız mutlaka ılık konumlarında kullanın. Saçı tutamlara ayırıp bukleler halinde toplayarak saç dibine tokalarla tutturup kendi halinde kurumasını sağlamak en sağlıklı kıvırma yöntemidir.
SAÇ VE ÇEVRE
Denize veya havuza giderken saçınıza bir koruma bakımı uygulayın. Böylece saçınızı güneşten, klordan ve tuzlu sudan korumuş olursunuz. Yaz-kış bir şapka veya eşarp kullanarak saçı çevre kirliliği ve güneşin istenmeyen etkilerine karşı koruyabilir; deniz veya havuza girerken kullanacağınız bir bone sayesinde saçınızı tuzlu su veya klorun vereceği zararlardan koruyabilirsiniz.
SAÇ VE UYKU
Uyuma pozisyonunuz bile saç sağlığınızı etkiler. Huzursuz uyuyanlar uyku sırasında saçlarını bol bol kırar. Uykuda huzursuzsanız saça zararı azaltmak için saten yastık kılıfı deneyin. Yatarken saçı yukarı doğru ama sıkı olmadan toplamak da iyidir. Ancak saçı toplarken mutlaka kumaş kaplı lastikler kullanmaya özen gösterin.
SAÇ KESİMİ VE UZAMASI
Saçınızı düzenli aralıklarla kestirin (mesela her 2 ayda bir). Saçınızın düzenli olarak kesilmesi özellikle sağlıklı uzama için çok önemlidir çünkü kırık ve sağlıksız saçın düzenli olarak kesilmesi hem bu sıkıntıyı azaltacağı hem de saçın sağlığını artıracağı için uzama hızına da pozitif etkisi olacaktır. Bu arada her saç kesiminde kendinize verebileceğiniz yeni görünüm ve hava da yanınıza kar kalır tabii.

Saçınız vücut kimyanıza, denge ve sağlığınıza uyumlu olarak uzar. Saç uzatırken sabır ve iyi bakım en önemli hususlardır. Saçınız kendinize iyi baktığınız oranda sağlıklı ve ışıltılı olacaktır. Dengeli beslenme, düzenli spor, gerektiği kadar vitamin katkısı hem saçınızın hem de tüm vücudunuzun ihtiyacıdır. Kendinize iyi baktığınız oranda saç ve saçınızın görüntüsünden mutlu olacaksınız.
SAÇ BAKIMI
Saç kremi uygularken kıstasınız hep kulak hizasının altı olsun, asla kremi saç diplerine sürmeyin. Kremi mümkün olduğunca az kullanın. Fazla krem çoğunlukla kırılmayla sonuçlanır ve saçın bazı katmanlarının zedelenmesine neden olur. En iyisi her gün krem kullanmamaya çalışın. Gerekiyorsa saçınızı açmak için başka ürünler kullanın.
SAÇ ŞEKİLLENDİRME
Saç şekliniz kişiliğinizi yansıtır ve harika bir kendini ifade biçimidir. Ancak unutmayın: çoğu saç şekillendirme ürünleri sert kimyasallar içerir ve bunlar da saça zararlıdır. Saçınızı şekillendirmek için kullanacağınız ürünlerin içeriklerine dikkat edin. 1-2 günlük güzel bir görünüm için saçlarınıza zarar vermeyin. Unutmayın: size en çok yakışan saç doğal görünümünüzdür!