Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Kadınların Kaprisi Kuaförleri Çıldırttı

Bazi müsterilerin kaprisli tutumlari ve ilginç talepleri, kuaförleri adeta canindan bezdiriyor.

Bazi güzellik salonu, manikürcü ve kuaförlerden derlenen bilgilere göre, kimi müsteriler saçlarinin televizyonda gördügü bir sanatçinin saçina benzemesini istiyor, kimisi sevdigi sanatçinin müzigi çalmazsa saçlarina islem yaptirmiyor, kimisi de ödemeyi dügünde takilacak paralarla yapacagini söylüyor.

Kuaför salonu isletmecisi Hüseyin Demir, yaklasik 15 yildir yaptigi mesleginde ilginç olaylarla karsilastigini belirterek, bazi müsterilerinin sira disi talepleri ve davranislarindan dolayi bir kitap yazmayi bile düsündügünü söyledi. Müsterileriyle arasinda geçen ilginç anilarini anlatan Demir, su örnekleri verdi:

“Bir gece, müsterilerimden biri telefonla arayarak o an izledigi televizy on dizisinin yayinlandigi kanali açmami istedi. Dizi oyunculari arasindaki bir mankenin saçini çok begendigini bildiren müsterim, kendisinin de ayni modeli yaptirmak istedigini söyledi.

Bir gün dügün için bir grubun saçini yaptik. Damadin yakinlari, ücreti dügünde takilacak paralarla ödeyeceklerini bildirdi. O an saçlar yapili oldugu için çaresiz tekliflerini kabul ettik.

Yaklasik 20 kisiden olusan bir dügün grubunda ise saçini yaptigim kisi bir bahaneyle salondan ayrildi. Saçini en son yaptigim gelinin kiz kardesinden ücreti istedigimde ise gidenleri tanimadigini söyledi.”

Saç modeliyle koca bulma umutlari

Kendisini ünlü birine benzeten, saç modelinin bu ünlüye benzemedigi taktirde bir daha gelmeyecegi yönünde tehdit eden müsterileri oldugunu dile getiren Demir, söyle devam etti:

“Acelem var saçimi hemen kestirip gidecegim'' diyen, ancak tüm vaktini kuaförde geçiren müsterilerimiz var. ''koca bulabilecegim bir saç modeli yap'', ''Kibariye''ye benzemek istiyorum'', ''saçimin yarisini kes yarisi kalsin, tarz yaratmak istiyorum'' diyenlerle de karsilasiyorum.”

Isletmeci Sükran Danaci ise bir müsterisinin, sorunlarini kendisine anlatmak için fön çektirdigini belirterek, “Bir psikiyatri muayene ücreti 100 YTL, sana 5 YTL veriyorum, sorunlarimi anlatip rahatliyorum” dedigini belirtti. Danaci, bazi müsterilerinin ise sevdigi sanatçinin parçalari çalmadigi sürece saçlarini yaptirmayacaklarini söylediklerini kaydetti.

Sorunlarin ana kaynagi egitimsizlik

Kocaeli Güzellik Salonu ve Manikürcüler Odasi Baskani Gülseren Turgut ise kendilerini siradan esnaf olarak degil, birer sanatkar olarak gördüklerini belirterek, egitimi yetersiz personelin müsterilerle sürekli sorun yasayabilecegini ileri sürdü.

Belediye ve Halk Egitim Merkezlerinin açtigi kurslarin kuaförlük için yeterli olmayacagini dile getiren Turgut, kuaförlük mesleginin, yapacak is bulamayip, kuaförlük yapmaya karar verenler için uygun olmadigini söyledi. Belgesi bulunmayan bir kuaförün müsterisi tarafindan kolunun kirildigini belirten Turgut, sunlari söyledi:

“Rengini açtirmak isterken saçi yanan bir müsteri, kavga ettigi kuaförünün kolunu kirmis. Kuaför bize sikayette bulundu. Ancak kuaförün ustalik belgesi bulunmadigi için yasal girisimde bulunamadik. Kendi hakkini kendisi aramak zorunda kaldi. Benzer olaylarla sikça karsilasiyoruz. Özellikle egitimsiz müsterilerin kaprisleri meslektaslarimizi adeta canindan bezdiriyor.”