Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Saçlarım Nasıl Daha Sağlıklı Görünür

Saçlarinizin daha parlak ve daha bakimli görünmesini mi istiyorsunuz? Ipuçlari burada!

Günes isinlarindan yansiyan UV isinlari, agir iklim kosullari, hava kirliligi ve egzoz gazlari, fön, bakim malzemeleri gibi birçok faktör saçlara zarar veriyor. Zamanla saç telleri kuruyor ve mat bir görünüm kazaniyor. Özellikle saçta bulunan nemin kaybolmasi, elastikiyetini ve parlakligini yitirmesine yol açiyor. Bu da dogal olarak kirilmalarin birinci faktörleri arasinda bulunuyor.

Saçta bulunan nem, soludugunuz havadaki nem oranina göre farkli oluyor. Saçlarinizda, yeni yikadiktan sonra daha islakken sahip oldugu nem, yüzde 31 oranlarindayken, saglikli ve islak olmayan saçtaki nem orani yüzde 15 civarlarinda oluyor.

Içilen su saça nem kazandirir mi?

Çok fazla su içerek saça nem kazandiramazsiniz. Çünkü saç tipki tirnak gibi cansizdir ve kökten uzuyor. Çogalan yeni hücreler, önceden olusmus olan hücrelerin yukari dogru hareket etmesine neden oluyor. Hücreler yukari dogru hareket ettikçe sertlesiyor ve ölüyor. Siz de bu olayi saçinizin uzamasi olarak algiliyorsunuz.

Saç, havada kurumaya birakildigi zaman, kademeli olarak düsük nem oranina adapte oluyor. Ilik asamada, saç telleri arasindaki fazla su kuruyor. Saç telleri arasindaki su buharlastiktan sonra, saç kökleri, dogal kuruluklarina ulasana kadar yavas yavas nem kaybediyor.

Saçi saç kurutma makinesi ile kuruttugunuzda ise, kuruma süreci hizlandirilmis olur. Saç kurutma makinesinden üflenen hava genelde çok sicaktir. Bu nedenle de çok kurudur. Halbuki, bulundugunuz ortamdaki nem orani yaklasik %50-60 dolayindadir.

Fön makinesi saçin nem dengesini nasil etkiliyor?

Saçi, saç kurutma makinesiyle kuruttugunuz zaman, ilk olarak saç telleri arasindaki fazla su buharlasiyor. Bu asamada, saçin isisi düsük bir seviyede oluyor. Saç telleri arasindaki fazla su tamamen buharlastiktan sonra, saç isinmaya basliyor. Bu sirada, saç kökleri de kurutma makinesinden gelen kuru ve sicak havaya adapte olabilmek için, gereginden fazla nem kaybediyor. Siz saç kurutma makinesini kapattiginizda, saçiniz daha yüksek bir nem oraniyla karsilasiyor. Saç kökü sadece islaktan kuruya geçme süreci içinde nem kazanabiliyor. Yani, nemli bir ortamdan ihtiyaci olan nemi alamiyor. Bu da dogal olarak saçlarin daha kolay kurumalarini sagliyor.

Sonuç olarak saçinizi siradan bir saç kurutma makinesiyle kurutursaniz, saçiniz dogal nemini kaybediyor. Saçiniz asiri kurudugunda, elastikiyeti ve parlakligi gidiyor. Böylelikle saçlarinizi sekillendirmede zorluk çekecek cansiz bir görünüm elde edeceksiniz.

Saçi yipratmayan makineler var

Eger kurutma islemi boyunca, saçin sicakligini sürekli olarak takip eden bir saç kurutma makinesi kullanirsaniz, bu islemini kontrol edebilir, saçinizin asiri kuruma riskini ortadan kaldirabilirsiniz. Bunun için sensörü olan özel bir saç kurutma makinesi kullanmaniz önerilebilir.

Böyle bir sistemde, saç kurutma makinesindeki sensör saçin sicakligini sürekli olarak takip ediyor. Saçiniz kurumaya basladigi anda, sensör saçta bir sicaklik degisikligi kaydediyor ve üflenen havanin sicakligini kademeli olarak azaltiyor.

Üflenen hava sogudukça, saçtan daha az nem buharlasiyor ve saçin asiri kuruma riski ortadan kaldiriyor. Tam tersine saçiniz kademeli olarak nem kaybedecegi için, optimum ve dogal nem oranini koruyor.