Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Magnezyum Eksikliğine Dikkat

Yetişkin bir kişinin günlük magnezyum ihtiyacı Dünya Sağlık Teşkilatı'na göre 300 mg. Ancak magnezyum ihtiyacı özellikle hamile kadınlar ve emziren annelerde, iki katına kadar çıkıyor. İnsan vücudu için hayati önem taşıyan 11 mineralden biri olan ve enerji gerektiren tüm metabolik olayların yürütülmesinde başrolü oynayan magnezyumun eksikliği birçok hastalığa neden olmakla birlikte, bu eksikliğin yüksek seviyeye çıkması ölümle dahi sonuçlanabiliyor.

Günlük hayatta, şikayet edilen birçok rahatsızlık ve birbirinden farklı pek çok hastalık vücutta magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Günümüz koşullarında doğal yollar ile bu eksikliği gidermek gün geçtikçe zorlaşıyor. Vücudun gereken magnezyumu günlük besin ve içilen su ile karşılaması gerekirken, tarımda hormon kullanımının yaygınlaşması, fast food tarzı beslenme alışkanlığı ve içme suyu olarak sert suların tercih edilmemesi alınan magnezyum miktarının gün geçtikçe azalmasına ve tehlikeli sınıra gerilemesine yol açıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmada 1940-1994 yılları arasında 32 milyon kişinin magnezyum eksikliğinden yaşamını yitirdiği ve toplumda magnezyum eksikliği görülme oranının %10-20 arasında olduğunu ortaya koyuyor.

Magnezyum neden gerekli?

Magnezyum, insan vücudunda bir ön faktör gibi rol oynayarak, 300 den fazla enzimatik reaksiyona giriyor. Böylece kemiklerin güçlenmesini sağlıyor ve karbonhidrat metabolizmasında en temel görevleri üstleniyor. Canlıların yaşamında temel olan proteinlerin yapımını sağlıyor. Magnezyum olmadan vücutta enerji dönüşümü olmuyor ve insanlarda metabolik aktiviteler meydana gelmiyor.

Magnezyumun kalp üzerinde de yaşamsal olumlu etkileri bulunuyor. Aritmilerin tedavisi ve kalp krizinin tedavisinde kullanılan magnezyum, kalp kasının kasılma şiddetini azaltıyor ve kalbin daha az enerji ile oksijen kullanmasını sağlıyor. Başka bir deyişle kalbin ekonomik çalışmasına olanak tanıyor.

Yeterli seviyede magnezyum alınmazsa ne olur ?

Kaslarda gerilmeler ve kramplar, sersemleme, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk hissi, kadınlarda ağrılı adet, ellerde iğnelenme hissi, uyuşukluk, migren, gerilim tipi baş ağrısı , bulantı, kusma ve çarpıntı gibi ortaya çıkan belirtiler vücutta magnezyum eksikliğinin habercisi olabiliyor.

Yaşlılarda hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar ve bunların tedavisi için uygulanan diyet, kadınlarda ise adet ve hamilelik dönemleri, magnezyum ihtiyacını artırıyor. Ayrıca, sporcular, kalp ve hipertansiyon hastaları ile şeker hastaları da, daha yüksek oranda magnezyum takviyesine ihtiyaç duyuyor. Alkol tüketimi, yoğun zihinsel faaliyetler ve stres durumlarında, magnezyumun atılmasına neden olan ilaçların kullanımında da vücudun magnezyuma olan gereksinimi yükseliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yetişkinlerde 300 gr . olan günlük magnezyum ihtiyacının doğal yollardan karşılanamaması, ölüme kadar uzanan sağlık risklerini beraberinde getirdiği için, özellikle magnezyum ihtiyacı yüksek grupların, bu eksikliği medikal yollarla gidermeleri gerekiyor.