Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Ağrınızın sebebi ne olabilir?

Ağrınızın sebebi ne olabilir?


Ağrınızın sebebi ne olabilir? Genellikle ense, omuz, sırt bölgesinde hissedilen ağrı fibromiyalji hastalığının belirtisi olabilir, hastalık kadınlarda daha sık görülür
Uzmanlar tüm vücutta yaygın ağrılar, üzüntülü ruh hali, özellikle uyandıktan sonra vücutta tutukluk ve genel yorgunlukla kendini gösteren Fibromiyalji hastalığının, daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünü belirtti. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Müge Bıçakçıgil, 'Çoğu hasta tüm vücudunda ağrıdan yakınır fakat genellikle vücudun baş, ense, omuz, sırt, bel, kol ve bacaklar gibi belli bölgelerinde ağrılı noktalar vardır. Bu noktalara baskı uygulandığında ağrı artar. Hastalar bunları çok çalıştıktan sonra hissedilen ağrılara benzetirler ya da 'kaslarım ezilmiş gibi' diye anlatırlar. Ayrıca genellikle enerjilerinin tükenmiş olduğunu hissederler ' dedi.
Bıçakcıgil, Fibromiyalji hastalığının belirtileri arasında vücudun herhangi bir yerinde veya yaygın ağrılar, yorgunluk hissi, en sık görülen sabah yorgunlukları ve uyku bozuklukları, çarpıntı, adet bozuklukları, kaslarda seyirme ve unutkanlığın olduğunu söyledi.

TEDAVİDE EGZERSİZ
Fibromiyalji tedavisinde egzersiz de çok önemli bir tedavi ve korunma yöntemidir. Öğleden sonra ya da akşam saatlerinde yapılan egzersizlerle de hastalar kendilerini daha iyi hissedebiliyor. Ayrıca ilaçlara gereksinimler de azalıyor.