Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Yiyin güzelleşin!

Yiyin güzelleşin!


Yiyin güzelleşin! Balık, havuç ve bazı tahıllar güzelliğinize de hizmet ediyor. Ancak işin püf noktası bu yiyeceklerin nasıl tüketilmesi gerektiği...

Balık
Amerikalı doktor Nicholas Perricone'a göre balık cildin en büyük destekçisi. Düzenli olarak yenildiğinde cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Özellikle somon bu konuda çok etkili. Dr. Perricone özellikle kuru ciltler için Çuhaçiçeği yağını öneriyor. Bu yağ, cildi nemlendiriyor, kuru ciltlerin kaşınmasını ve pul pul olmasını önlüyor. Kuru ciltler için bir başka önemli nemlendirici ise halis zeytinyağı. Yemeklerinize ve salatalarınıza zeytinyağı ekleyerek, cildinize büyük bir iyilik yapabilirsiniz.

Fındık
Saçlarınızın sağlıklı ve canlı olması için proteinden zengin beslenmelisiniz. Balık, yağsız et, fındık beslenme listenizde mutlaka olmalıdır. Saçlarınız için günde en az bir litre su içmelisiniz. Çinko saç hücrelerini yeniler. Bu yüzden bu maddenin içinde bulunduğu ayçekirdeği, fındık gibi besinleri tüketmelisiniz. Ancak bunlar çok yağlı olduklarından aşırıya da kaçmamalısınız. Bunun dışında C vitamini içeren sebze ve meyvelere de ağırlık verin.

Bol sebze ve meyve
Tırnaklarınızın güçlü olması kolay kırılmaması için kalsiyuma ihtiyacı vardır. Tırnağınızdaki beyaz noktalar, çinko eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Mercimek, mantar ve tahıllara ağırlık verin. Aşırı kafein ve alkol alımı çinko emilimini engelliyor olabilir. Eğer tırnaklarınız çok yumuşaksa kolayca bükülüyorsa demir eksikliğine işaret olabilir. Balık, tahıl alımını artırın. Kolay kırılıyorsa bu da sizin B vitamini ihtiyacınızı gösterir. Güçlü tırnaklar için salatalık, sarmısak, yeşil yapraklı sebzeler, havuç yiyin. Tırnaklarınıza badem yağı ile masaj yapın.