Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




Sivilce her yaşta görülebilir

Sivilce her yaşta görülebilir


Sivilce her yaşta görülebilir SİvİLceler genç ya da yaşlı hemen hemen hepimizin hayatımızın bir döneminde şikayetçi olduğu sorunların başında geliyor. Ancak bu can sıkıcı sorundan etkili tedaviler sayesinde kurtulmak mümkün. Kadıköy Şifa Ataşehir Kaliteli Yaşam Polikliniği'nden Dermatoloji Uzmanı Rukiye Kaymaz ile sivilceler ve tedavisini konuştuk. Sivilce (akne) deride bulunan yağ bezlerinin iltihabi bir hastalığı. Terlemenin, yağ salgısının arttığı durumlarda kıl kökünde bu salgı birikerek yeterince dışarı atılamadığı için bir takım bakterilerin üzerine ilave edilmesiyle sivilcenin siyah, beyaz noktalar gibi farklı görünümleri ortaya çıkabiliyor. Dr. Rukiye Kaymaz ''Sivilceler özellikle ergenlik dönemine özgü kabul ediliyordu ancak günümüzde yaşam şartları gibi çeşitli sebepere bağlı olarak 40 yaşından sonra bile görülebiliyor. Ancak genellikle ergenlikte görülmesinin nedeni ergenlikte salgılanan hormonlar ve yağ salgısının artması, bunun dışında stres ve yanlış kozmetik kullanımı da sivilcelerin artmasına neden oluyor'' açıklamasını yapıyor.

VÜCUTTA DA ÇIKABİLİYOR
Sivilceler genellikle derinin yağlı bölgelerinde ortaya çıkıyor. Yüzün yanı sıra boyun, sırt, göğüs, omuzlarda da görülebiliyor. İyi bir cilt bakımı ve sivilcelerin önlenmesi için herkesin günlük yaşamda kendi yaş ve cilt durumuna uygun ürün kullanması gerekiyor. Dr. Kaymaz ''Ergenlik sivilcesidir geçer mantığı ile tedavi edilmediğinde hem bakterinin artmasıyla sivilcelenme de artış oluyor hem de bu sivilceler daha derin yerleşerek iz bırakabiliyor. İzin tedavisi ise daha zor oluyor'' şeklinde bilgi veriyor.
Sivilcelerin şiddeti farklı olduğundan tedavi şekilleri de farklı. Ancak burada unutulmaması gereken kulaktan dolma bilgilerle ürün kullanılmaması. Özellikle sivilceli ciltlerin mutlaka doktora danışarak ürün kullanması gerekiyor. Uzun vadede yanlış kozmetik kullanımının sonuçları son derece olumsuz. Aşırı temizlik de bilinenin aksine sivilceler üzerinde olumsuz etkiye sahip. Sivilceli bir ciltte sabah akşam temizliği son derece önemli ama sık sık yıkamak doğru değil. Bir başka bilinmesi gereken şey ise cilt temizliğinde kükürtlü sabun kullanılmaması. Çünkü bu ürünler cilt yüzeyinde aşırı bir kuruluğa neden oluyor ve buna bağlı olarak yağlanma salgısı da artıyor. Bunun yerine daha yumuşak formüllü ürünleri kullanmak gerekiyor. Peki sivilcelerin beslenme ile ilgisi var mı? Bu soruya Dr. Rukiye Kaymaz şöyle cevap veriyor '' Teorik olarak sivilcenin gıda maddeleriye direkt ilişkisi olmadığı saptanmış ancak bu konuda bireysel farklılıklar olabilir. Kişi sivilceyi artırdığını düşündüğü bir gıda maddesi varsa ondan uzak durmalıdır''

İZ TEDAVİSİ
Sivilce tedavisinde lazerin de önemli bir yeri var. Belli dalga boylarında belli dokulara etkili olacak şekilde lazer uygulanıyor. Dr. Kaymaz ''Eğer aktif lezyondan bahsediyorsak o zaman diğer tedaviler başarısız kalmışsa karaciğer sorunlarından dolayı ağızdan ilaç kullanılamıyorsa tercih ediliyor. İz tedavisinde ise iz veya çöküntü varsa kullanılıyor. Çok derin izler olduğunda ameliyathane ortamında lazer kullanılıyor. Gebelikte lazer uygulanmıyor. Yine bazı kişiler ultraviyole ışınlara hassastır, bu kişilerde de kullanılamaz' diyor.