Cilt Bakımı,Cilt maskesi,Sivilceler için maske,Siyah noktalar,Saç Bakımı,Normal Cilt Bakımı,Saç Sağlığı,aç Bakımı Saç Maskeleri saç dökülmesi saç bakım ürünleri evde saç bakımı saç maskeleri doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı erkek cilt bakım saç bakımı cilt maskeleri cilt lekeleri siyah noktalar sivilceler Bitkisel Cilt Bakımı Cilt Bakımı ve Güzellik Kuru Cilt Bakımı doğal cilt bakımı bitkisel cilt bakımı epilasyon laser epilasyon

Blog Arşivi




"Yılbaşında kilo almayın"

"Yılbaşında kilo almayın"

Her yılbaşında olduğu gibi, bu yılbaşında da kilo alacağınızı bilerek, kesilmeyi bekleyen mutsuz ve kederli bir koyun gibi boynu büküp gezmeyin. Yazımızı okuyun, tedbirinizi alın.


Yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşı demek, yemek demek, içmek demek. Tabii akabinde kilo almak demek, kilo verebilmek için kendinizi umutsuz mutsuz diyetlere mahkum etmek demek. Tek teselliniz ise bunun kollektif bir kader olması, 1 Ocak günü tartıyı ağırlığıyla inletecek tek kişinin siz olmaması...

Bu şekilde kilo alıp vermeye, bir yılbaşı geleneğiymiş gibi gönülden bir sadakatle bağlanmanın yarattığı sorunsa şu: Söylemesi acı ama her yıl bir yaş daha yaşlanıyorsunuz ve yaşla beraber kilonuz da artıyor. Böylece aldığınız bu ekstra kilolardan kurtulmanız giderek daha zor bir hale geliyor.

Peki ne yapabilirsiniz? Aslında en iyi seçenek şu: Normalde uyguladığınız beslenme şeklini bir kenara bırakıp, olduğunuz kiloyu muhafaza etmek için bir nevi koruma programına girmek.


Kilo korumaya dair ipuçları
Koruma programı uygulamaya karar verme ihtimalinizi düşünerek istatistiki bir derleme yaptık:

56 Bayram, yılbaşı gibi özel günlerin diyetlerini bozmalarına sebep olduğunu söyleyen kadınların sayısı yüzde.
90 Bir ay içinde yarım kilo almanız için yemeniz gereken günlük ekstra kalori miktarı.
148 Alışveriş merkezinde deliler gibi alışveriş yaparak yakacağınız kalori.
309 Yiyeceklerin bulunduğu masayı talan etmektense, çıkıp bir saat dans etmenin yakacağı kalori.
430 Starbucks'ta içeceğiniz yılbaşına özel, ortaboy Gingerbread Latte'de bulunan kalori.